ORVOSAINK

Dr. Habib Alhaj - RADIOLÓGUS, ULTRAHANGOS SZAKORVOS

Bemutatkozás

Dr. Habib Alhaj vagyok, radiológus szakorvos. 1997-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd az Egyetem Radiológiai Klinikáján szakvizsgát szereztem. Fő ellátási területeim közé tartozik mellkas, has, koponya CT és MRI vizsgálatok elemzése, valamint teljeskörű ultrahang vizsgálatok elvégzése. Állok rendelkezésre pácienseim számára a Halom Medical Egészségközpontban komplex hasi ultrahang vizsgálatok, nyaki és pajzsmirigy vizsgálatok és alsó végtagi doppler ultrahang vizsgálatok elvégzése tekintetében.

 

 

Specializáció

 • Pajzsmirigy, hasi és nyaki lágyrész ultrahang, valamint alsó vépgtagi doppler ultrahang

Kórházi háttér

 • Bajcsy-Zslinszky Kórház Radiológia Osztály

Tanulmányok

 • 1997 – Radiológia szakvizsga
 •  1993 – Semmelweis Egyetem
Dr. Szekér Gyöngyi - RADIOLÓGUS, ULTRAHANGOS SZAKORVOS

Bemutatkozás

1963-ban születtem Budapesten. Sopronban, egészségügyi szakközépiskolában érettségiztem, így az első fehér köpenyemet  14 évesen kaptam és 16 évesen kisnővérként már kórházi gyakorlatokon vettem részt;  18 évesen,  az egyetem előtt  nyáron,  pedig  nővérként dolgoztam egy szociális otthonban.

Pécsen jártam az orvosi egyetemre, Szombathelyen végeztem a kötelező gyakorlataimat, majd szigorló évemet Budapesten töltöttem.

Már az egyetemen kitűnt milyen jó a vizuális memóriám, mennyire szeretem az anatómiai képletek  különböző megjelenítéseit elemezni.  Így a szakirány választás szinte adta magát és az orvosi képalkotás, diagnosztika lett a hivatásom. 1993-ban tettem radiológiából szakvizsgát.(Mi radiológusok ma már inkább a képalkotó diagnosztika szakorvosaként emlegetjük magunkat, mert  röntgen, ultrahang, mágneses rezonancia alapján előállított képeket-vizsgálatokat értékelünk.)

Nagyon szeretek úgymond belelátni az emberbe. Úgy érzem, mintha indiánként nyomoznék és az apró, mások számára láthatatlan részletekből nekem kell összerakni a képet, azaz megállapítani a diagnózist. Amikor van elég információ ( kórelőzmény), ha a vizsgálatot kérő orvossal lehet konzultálni, ha rendelkezésre állnak  a leletek, zárójelentések is, akkor viszonylag könnyű felállítani a diagnózist.

A valóság sajnos az, hogy sokszor nincs elég adat az értékeléshez. Ma már az  EESZT –ből ugyan sok információ kinyerhető, de ez rendkívül időigényes és nehéz a sok lelet között gyorsan eligazodni. Márpedig a radiológustól gyorsan – mondhatni azonnal – véleményt várnak, hiszen őelőtte ott a kép.

Azért választottam szakirányként az ultrahang diagnosztikát, mert a Beteggel való találkozás klasszikussá teszi számomra az orvosi  munkát.  Ahogy azt tanultuk, már ott kezdődik a vizsgálat, ahogy a beteg bejön az ajtón ( megjelenése , mozgása …) ,  a panaszainak, korábbi betegségeinek elmondása, a Tőle kapott információk; a beteg  megtekintése, magtapintása, hozott leleteinek áttekintése  sokat segítenek  – „ a jó anamnézis (kórelőzmény) fél diagnózis” -.

Általában a betegek nem hoznak magukkal leletet, mondván, hogy csak egy ultrahangra jöttek és majd viszik a leletet az Orvosnak ( kardiológus, belgyógyász, urológus…),  ugyanakkor a vizsgálat végén mindig megkérdezik, hogy mit láttam, találtam-e bajt és akkor merre menjenek tovább.

A magánrendelésen biztosított 30 perc alatt jut idő a kórelőzmény felvételére, a vizsgálatra és annak eredményének kiértékelésére is.

Nagyon fontosnak, a beteg vizsgálataiból  kihagyhatatlannak tartom az ultrahangvizsgálatot, amely nem egészségkárosító, ismételhető, jól dokumentálható, sok helyen hozzáférhető és a várakozási idő is rövid.

A mi rendelőnkben a Beteg van a középpontban, az egész emberrel foglakozunk; tőlünk úgy távozik, hogy a kérdésire választ kapott és további útmutatást, tanácsokat.

Szeretettel várom a hozzám bizalommal forduló Betegeket és mindazokat,  akik tenni szeretnének az egészségükért.

 

Specializáció

 • 18 éven felülieknél
 •  a hasi és kismedencei ultrahangvizsgálatok
 •  felületes lágyrészek ultrahangvizsgálata
 •  nyak (pajzsmirigy) ultrahangvizsgálata
 •  carotis-vertebralis (nyaki ütőerek) rendszer duplex ultrahangvizsgálata
 •  az alsóvégtag-vénák duplex ultrahangvizsgálata
 •  a scrotum (herezacskó) ultrahangvizsgálata

Kórházi háttér

 • Zuglói Egészségügyi Szolgálat Hermina úti Szakrendelő
 •  Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Tanulmányok

 • 1993 radiológia szakvizsga
 •  1987 Pécsi Orvostudományi Egyetem általános orvosi diploma
Dr. Bátóczki Ágnes

Több módon is be tud hozzánk jelentkezni:

 • Honlapunkon az „Időpontfoglalás” menüpont alatt
 • Telefonon a 06 (70) 388 08 66 telefonszámon
 • Személyesen a recepciónál nyitva tartás alatt bármikor

Telefon

06 (70) 388 08 66

Cím

Budapest
Uszoda u. 1.
1173

Email

ujlakmedical@ujlakmedical.hu

Nyitva tartás

Hétfő 8:00-16:00  foglalás 8:00-20:00
Kedd 8:00-16:00 foglalás 8:00-20:00
Szerda 8:00-18:00 fog. 8:00-20:00
Csütörtök 8:00-16:00 fog. 8:00-20:00
Péntek 8:00-16:00 fog. 8:00-20:00

Szombat: ideiglenesen zárva
Vasárnap: Zárva